Kapper Ablij

De bedienden van Kapper Ablij gaven na een scheer of knipbeurt een souvenir aan de klanten.

Bokma de Boer

De Cichoreifabriek van Bokma de Boer aan de Dokkumertrekweg. Opgericht in 1798 en in 1963 werd de cichoreiproductie gestaakt. Het pand is 1974 gesloopt.

Leeuwarder Machinefabriek

De Leeuwarder Machinefabriek van Ruurd Rodenburg is opgericht in 1884 en in 1913 geliquideerd.  Deze fabriek had veel advertenties in de Leeuwarder Courant, met daarin een afbeelding van een van hun machines.  Wie kan ons vertellen welke type machine op deze kaart is afgebeeld.

Phoenix

Dit is het Balhoofdplaatjes van de Fietsenfabriek Phoenix, deze fabriek was gevestigd op de Zuidergrachtswal. In het pand waar nu de AFI is gevestigd.

P.V.L.

Dit is de afbeelding van een Balhoofdplaatje deze plaatjes bevinden zich op de stuurstang van een fiets. Afgebeeld plaatje is door mij gevonden in Engeland. Het plaatje vermeld als fiets merk “Parel van Leeuwarden”, helaas is niet bekend wie de fabrikant was. Het vermoeden is dat deze fabrikant … Verder lezenP.V.L.

Kaasetiket L.M.I

Al voor 1900 stond aan het Nieuwekanaal de zuivelfabriek “Cooperatie De Emmakade”. In 1956 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in de Centrale Leeuwarder Melkinrichting. Het verzamelen van dit soort etiketten is een hele rage geweest, omdat ik dat toen niet heb gedaan is … Verder lezenKaasetiket L.M.I

J. J. Brunger

Prijslijst van J. J. Brunger. De in 1835 opgericht Theehandel van J. J. Brunger was gevestigd op het adres Nieuwestad K 73.

De Hoop

Sluitzegel van Banketfabriek De Hoop. De Brood- Beschuit- Koek & Banketfabriek de Hoop was gevestigd aan de Westersingel X 5. Deze fabriek werd in 1860 opgericht. In 1917 fuseerde het bedrijf met de N. V. Dam’s brood- en koekfabrieken, waarna de fabriek van De Hoop … Verder lezenDe Hoop