Beatgroep

Het dans- en showorkest The Drifters bestond uit Dick Looienga (piano, elec.orgel en accordeon) Harold Postma (Saxofoon en gitaar) Bram Wijbinga (Drums) en Nettie Flevo (zang en gitaar). Het correspondentie adres was Cambuurstraat te Leeuwarden.

Beat groep

The Fabulous Beats bestond uit Dick (solo gitaar) Yne (Rhythm gitaar) Jaques (bas gitaar) en Johnny (drums) de manager was Paul Delea. Opgetreden werd er o.a. in de Disco- Koffiebar “THE BEAT BOX” aan de Noorderweg. Meerdere gegevens ontbreken, ook informatie over The Beat box ontbreekt.

Draaiorgel

Het draaiorgel De Fruitschalen is gebouwd in 1926, in 1965 werd het orgel verkocht aan Klaas Tolsma. Dit orgel toerde door de provincie Friesland, en werd door Romle Tolsma geëxploiteerd. na het vertrek van De Gouwe uit Leeuwarden kwam dit orgel in Leeuwarden spelen.

Draaiorgel

Het draaiorgel De Admiraal heeft een (nog) onbekende periode in Leeuwarden gespeeld. Het was aangekocht door Klaas Tolsma, deze verkocht het orgel later aan een eigenaar in de Gemeente Eemsmond.

Draaiorgel

Het draaiorgel De Gouwe was eigendom van Gijs Perlee tee Amsterdam, het orgel werd vanaf 4 april 1954 gehuurd door A. M. Veffer. Het kwam op die dag in Leeuwarden aan, het orgel werd geëxploiteerd door de beide heren A. M. Veffer en door Klaas Tolsma. Aan het eind vanRead More →