The Drifters

Het dans- en showorkest The Drifters bestond uit Dick Looienga (piano, elec.orgel en accordeon) Harold Postma (Saxofoon en gitaar) Bram Wijbinga (Drums) en Nettie Flevo (zang en gitaar). Het correspondentie adres was Cambuurstraat te Leeuwarden.

The Fabulous Beats

The Fabulous Beats bestond uit Dick (solo gitaar) Yne (Rhythm gitaar) Jaques (bas gitaar) en Johnny (drums) de manager was Paul Delea. Opgetreden werd er o.a. in de Disco- Koffiebar “THE BEAT BOX” aan de Noorderweg. Meerdere gegevens ontbreken, ook informatie over The Beat box … Verder lezenThe Fabulous Beats

Jong Leven

De Leeuwarder mond accordeon club Jong Leven werd opgericht op 19 mei 1949. Verdere gegevens ontbreken helaas.

De Fruitschalen

Het draaiorgel De Fruitschalen is gebouwd in 1926, in 1965 werd het orgel verkocht aan Klaas Tolsma. Dit orgel toerde door de provincie Friesland, en werd door Romle Tolsma geëxploiteerd. na het vertrek van De Gouwe uit Leeuwarden kwam dit orgel in Leeuwarden spelen.

De Admiraal

Het draaiorgel De Admiraal heeft een (nog) onbekende periode in Leeuwarden gespeeld. Het was aangekocht door Klaas Tolsma, deze verkocht het orgel later aan een eigenaar in de Gemeente Eemsmond.

De Gouwe

Het draaiorgel De Gouwe was eigendom van Gijs Perlee tee Amsterdam, het orgel werd vanaf 4 april 1954 gehuurd door A. M. Veffer. Het kwam op die dag in Leeuwarden aan, het orgel werd geëxploiteerd door de beide heren A. M. Veffer en door Klaas … Verder lezenDe Gouwe