Oldegalileën

De uitgebrande bakkerij De Zelfstandigheid aan de Oldegalileën op 1 juli 1930.

Nieuwe Kanaal

De “Heeren vier” van de roetvereniging Wetterwille in actie op het Nieuwe kanaal ter hoogte van de Condensfabriek in 1930.

Tijnjestraat

Koopmans Meelfabriek aan de Tijnjestraat rond 1926.

Bokma de Boer

De Cichoreifabriek van Bokma de Boer aan de Dokkumertrekweg. Opgericht in 1798 en in 1963 werd de cichoreiproductie gestaakt. Het pand is 1974 gesloopt.

Leeuwarder Machinefabriek

De Leeuwarder Machinefabriek van Ruurd Rodenburg is opgericht in 1884 en in 1913 geliquideerd.  Deze fabriek had veel advertenties in de Leeuwarder Courant, met daarin een afbeelding van een van hun machines.  Wie kan ons vertellen welke type machine op deze kaart is afgebeeld.

Pepermuntsjefabriek

Op 16 juni 1983 werd er bij de fabriek van Van Slooten een lading vloeibare siroop, bestemt voor de productie van drop, afgeleverd. De siroop werd via een pijpleiding in de Rembrandtstraat de fabriek ingepompt, de leiding in de fabriek bleek echter verstopt te zijn. … Verder lezenPepermuntsjefabriek

Phoenix

Dit is het Balhoofdplaatjes van de Fietsenfabriek Phoenix, deze fabriek was gevestigd op de Zuidergrachtswal. In het pand waar nu de AFI is gevestigd.

P.V.L.

Dit is de afbeelding van een Balhoofdplaatje deze plaatjes bevinden zich op de stuurstang van een fiets. Afgebeeld plaatje is door mij gevonden in Engeland. Het plaatje vermeld als fiets merk “Parel van Leeuwarden”, helaas is niet bekend wie de fabrikant was. Het vermoeden is dat deze fabrikant … Verder lezenP.V.L.

Jonge Fenix

De industriemolen de Jonge Fenix, deze molen stond ook bekend onder de naam de Steenen Molen. Hij stond 1400 meter ten oosten van de Oldehove aan de zuidzijde van het Vliet. Hij stond bij Pietersburen op het adres Zuidvliet 163-164 (Pietersburen was geen officiële straatnaam). … Verder lezenJonge Fenix