Harlingen

Harlingen ?

Hoewel deze afbeelding vermeld ijsbaan Harlingen is het de ijsbaan aan de Blekerstraat.

 

1

2 reacties

 1. Beste S.Chr.Smit.
  Ben een beetje laat met reageren op uw mailtje waarvoor mijn excuus.
  Kopieën van foto’s voor deze site zijn altijd welkom, maar omdat ik de afbeeldingen niet heb gezien, weet ik dus niet of ze interessant genoeg zijn om te plaatsen. Maar voor mij eigen archief zijn ze altijd welkom.
  MVG Dirk

 2. Ooohhh….tijden waren dat,die Leeuwarder IJsbaan aan het eind van de Bleekerstraat.
  Ik herinner mij nog,..1956….we kregen meerdere malen ijsvrij van school,en daar gingen we!!!!! Hoe voelden wij ons toen??!!!! Dat laat zich makkelijk raden….
  Ik weet nog….Radio Vaartjes stelde een geluidsinstallatie beschikbaar voor muziek en omroepberichten.Degene,die deze versterker bediende,zat in het restaurant en speelde 78toerenplaten.Er stonden 3 luidsprekerkasten op het dak van dit restaurant.Maar…deze konden de omroepberichten echt niet trekken! Onduidelijk geluid en te weinig weergevers.
  Voordien(een jaar tevoren) had een andere leverancier luidsprekers aan palen bevestigd,die langs de gehele ijsbaan stonden en dat was echt beter.
  Maar,…daar ZATEN wij niet mee.Het waren de beste dagen uit onze lagere schoolperiode.
  En dan tegen sluitingstijd,de schaatsen afgebonden en lopende naar huis.Dat was dan eerst wel even wennen na de hele middag op de schaatsen te hebben gestaan.
  Enne ja….ga je daar nu nogeens een kijkje nemen,dan krijg je een brok in je keel,want alles daar is immers van de kaart geveegd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.