One Reply to “Groot Schavernek”

 1. Het gaat hier toch over hotels.hè?
  Dan denk ik eigenlijk aan twee hotels,…Hotel de Bleek en Hotel de Pauw.
  De eerste gesitueerd Bleeklaan hoek Groningerstaatweg en de andere aan de Stationsweg.
  Ik had veel contacten met mensen van beide hotels,de eigenaar van De Bleek,..Piet vd Zee,naderhand kort zijn zoon Hans,ik was daar lid van de zakenclub olv Frits Braams,en..Anne Boelens van Hotel De Pauw
  Helaas,De Bleek vond als eerste zijn einde(weet niet het exacte jaartal,maar zal in de prille jaren 70 geweest zijn,nadat Piet vd Zee eerst nog het hotel had trachten te verhuren aan buitenlanders,een soort woonobject?.Daarna de afbraak,een DOODZONDE! En..hetzelfde kan worden gezegd van het Stadshotel even verderop aan de andere kant van de Groningerstraatweg.(later zou de Werkmanslust volgen)
  Anne Boelens heeft het wat langer volgehouden met hotel De Pauw,maar gezien zijn uitlatingen zou ook hier eerdaags het doek vallen.En dit geschiedde aldus.
  Maar ja…nu we hier toch gezellig zijn….Hotel Spoorzicht aan het Zuiderplein! Moet je daar NU eens komen en dat is ook alweer heel lang zo…overal toen bank-en verzekeringsgebouwen na de afbraak.En..dat moet dus dan “de vooruitgang”heten.Maar…tegenover die vooruitgang staat dus de nostalgie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *