Bethelkerk

De Rank

De Christelijk Gereformeerde kerk in de Huizumerlaan, op deze plaats stond voorheen een kleuterschool. Oorspronkelijk kerkte men in een gebouw aan de Wijbrand de Geeststraat dit gebouw werd in 1986 verlaten. Het oude kerkgebouw is tegenwoordig een appartementencomplex. In het nieuwe gebouw, dat getooid is met de naam De Rank, bevind zich een gebrandschilderd raam van de hand van Jentsje Popma.

0

2 reacties

  1. De vroegere Bewaarschool…. Ik zat er in de oorlog nog op. Maar de Duitsers vorderden de school en toen moesten we naar de Katholieke kleuterschool bij de Johannes de Dooperkerk.
    Bij de nonnetjes dus… ik was bang voor die bleke griezelige vrouwen in hun zwarte gewaden. Fanfarekorps De Volharding, opgericht door o.a. mijn opa Rinse Kuipers repeteerde ook in de Bewaarschool. Mijn vader en bijna al z’n 7 broers bliezen in het korps, dat o.a. speelde o.l.v. dirigent Leendert Kramer. Later verhuisden die repetities naar Zalen Tivoli, eveneens aan de Huizumerlaan. De vereniging speelde in de hoogste afdeling. Het vaandel en de prijzenkast moeten nog ergens opgeslagen staan…. maar waar?

  2. Inderdaad, de vroegere bewaarschool, de ingang was links, aan de rechterkant, niet op de foto te zien zat slagerij Hamersma. Aan de achterkant was de speelplaats, die grensde aan de hoek Buygersstraat/Wiardastraat. Het speellawaai van de kinderen tijdens de pauzes (‘speelkwarier’) droeg bij tot de gezelligheid in de straten aan deze kant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.